perjantai 12. helmikuuta 2021

Mediataitoja, ystävyyttä, luistelua....


Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona toimimme aamupäivät pienryhmissä. Yhtenä pienryhmäpäivänä lapset askartelivat ystävänpäiväkortin perunapainannalla. Painamisen lisäksi lapset saivat rypistellä silkkipaperista koristeita. Rypistämisen ja painamisen lisäksi harjoiteltiin kirjoittamista kirjainten oikeista suunnista lapsen taso huomioiden. 
 
Tällä viikolla on mediataitoviikkoa. Niinpä toisen ja kolmannen päivän puuhat liittyivät siihen. Toisena pienryhmäpäivänä lapset saivat ottaa itse kuvan päiväkodin parhaimmasta paikasta. Lapsi sai itse kertoa, miksi kyseinen paikka oli paras. Tässä näette lasten ottamia kuvia. 
Paikat jakaantuivat suurin piirtein seuraavasti: 
* 7x legoleikkihuone
* 2xlepohuoneen jumpparata
* 4x leikkihuone
*2x sali
*1x ruokala
*1x viskaritehtävähuone
*1x käytävä

...joista 12 oli leikkikuvaa.





Kolmantena peinryhmätehtävänä oli QR-koodirata. Radalla kuvassa näkyvä pupu antoi lapsille toimintaohjeita liittyen ystävyyteen. Lapset mm. silittivät ja halasivat toisiaan. Lasten mielestä radalla suosituinta oli koodien etsiminen, Leijona ja Hiiri -sadun kuunteleminen ja tanssiminen. 
 

Tänään perjantaina pääsivät puolet ryhmän lapsista luistelemaan. Ja voi kuinka taitava porukka olikaan matkassa! Kaikki pysyivät luistimilla pystyssä ja pääsivät eteenpäin. Lapset olivat myös hyvin innokkaita, kukaan ei halunnut lopettaa ennen kuin piti lähteä päiväkotiin. Luistimia pois otettaessa moni kertoi, kuinka kivaa oli luistella. Yksi lapsista ehdotti minulle, että minä voisin sitten huomenillalla muistella, kuinka kivaa meillä olikaan tänään:)



Tällä viikolla olemme saduttaneet lapsia eli olemme muuttaneet lapsen puheen kirjoitettuun muotoon sanatarkasti. Aiheena oli yllä oleva lappu ystävyydestä. Kuvassa näkyy myös valmiita ystävänpäiväkortteja. 

Olemme luoneet riisumistilanteisiin innostuksen vaatteiden viikkaamiseen. Tässä näkyy muutama aivan ihanasti ja vapaaehtoisesti viikattu vaatekori ennen lepohetkeä. 

Tämän viikon päiväpiireillä on ollut mm. ystäväsatuhieronta, seurakunnan ystävänpäiväesitys smartboard:lta, ystävyyslauluja/leikkejä kuten Liina-laulu ja Ystäväni tuttavani.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti