perjantai 30. huhtikuuta 2021

Vasara, viulu ja vappu






Tällä viikolla olemme puuhailleet näiden työkalujen parissa tekemällä salaisia puuhia, jotka selviävät myöhemmin.



Tiistaina saimme yllätysvierailijan. Vaasan kaupungin viululähettiläs Satu Sunden tuli meille esiintymään. Saimme nauttia valtavan ihanista esityksistä. Ja kylläpä elävä musiikki onkin vain nautinnollista! Ja voi kuinka mahtavasti kaikki lapset jaksoivat kuunnella. Lapset saivat osallistua muutamaan kappaleeseen soittamalla kapuloita. Lopuksi he pääsivät itse esittämään puuviuluilla Satun kanssa. Ja voi harmi, kun en voi näistä esityksistä laittaa kuvia. Alla on muutamasta esityksestä pieni näyte. 







 



Torstaina harjoittelimme viskarilaisten kanssa tableteilla oman nimikirjaimien kirjoittamista oikeista suunnista, koodausta ja loogista päättelykykyä. Kasvattaja näytti ensin screenin kautta lapsille kuinka sovellukset aukeaa ja kuinka niitä käytetään. Tämän jälkeen kaikki osasivat avata sovellukset ja toimia niissä. Koodauksessa (yläkuva) beebot eli mehiläinen piti koodata oikeilla merkeillä kukan luokse. Möllit-sovelluksessa lapsen piti ratkaista miten saada kaikki möllit siirrettyä maaliin. Ja kirjainten kirjoitussuunnan harjoituksia he tekivät Molla-sovelluksessa

Tänään oli ilo ylimmillään meidän vappunaamiaisissa. Aloitimme naamiaiset salissa sillä, että jokainen sai kertoa toisten edessä ketä esittää ja sitten taputettiin esiintyvälle. Lapset, joilla oli unohtunut naamiaisasu kotiin sai valita salin esiintymisvaatevarastosta itselleen asun. Esittelyjen jälkeen otimme lapsille tutun ja suositun pellejumpan. Lopuksi tanssimme mm. Munamiehen ja Hevisauruksen tahdissa. 


Tällä viikolla lapset ovat leikkineet paljon roolileikkejä mm. prinsessa/kuningas, jääkuningatar- ja palomiesleikkiä. Legoilla on rakenneltu silloin tällöin. Pöydän ääressä on viihdytty piirrellen ja väritellen. Sarjoittamispeli oli ensin viskarituokiolla yhtenä tuokion osana ja viime viikolla 3-4-vuotiailla kävimme sitä läpi. Sen jälkeen se jäi oppimisympäristöön ja sarjoittamista on harjoiteltu lapsen oman innostuksen mukaan. Kahvilassa on käynyt edelleen vilske ja on ollut myyjien lisäksi myös asiakkaita. Saimme yhdestä perheestä lahjoituksena muumitalon ja sen asukkaat:) Kiitos vielä siitä! Siitä tulikin tämän viikon yksi suosituimmista leikeistä. 

Lapsia on innostettu ja motivoitu tällä viikolla myös palapelin rakenteluun. 

Tässä on kuva ensi viikon uudesta oppimisympäristön leikistä. Värjäsimme riisiä dinomaailmaan, jonka rakennamme ensi viikolla yhdessä lasten kanssa. Kuvaan on napattu rekvisiitaksi lasten aarrelaatikoista käpy ja keppi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti