torstai 1. huhtikuuta 2021

Kohti pääsiäistä



Maanantaina meidän sohvalle oli ilmestynyt kirje pääsiäispupulta. Pupu pyysi meidän apua. Hän oli kaksi kertaa kompastunut metsässä ja munat olivat lentäneet korista. Kompastumispaikat hän oli merkannut keltaisella nauhalla. Niinpä lähdimme sadesäässä metsään etsimään munia. Löytyneet munat veimme meidän ikkunan alle ja lepohetken aikana munien tilalle oli tullut kori, jossa oli pääsiäistarroja jokaiselle sekä pääsiäisaiheisia värityskuvia. 



 Tiistaina meillä oli pääsiäiskertomus kerrontana. Kertomuksen tavarat löytyivät neljästä munasta. 

Keskiviikkona katsoimme seurakunnan pääsiäishartauden screeniltä. Viime viikolla istuttamat rairuohot ehtivät hyvin kasvaa pääsiäiseksi. Lapset ovat askarrelleet oman innostuksen mukaan pääsiäisaskarteluja vielä tälläkin viikolla.  


Tänään torstaina viskarit harjoittelivat sarjoittamista. Sarjoittamisessa tehdään sarjoja, jotka toistuvat samassa järjestyksessä. Se on luokittelun kanssa matematiikan ensimmäisiä harjoiteltavia asioita. Sarjoittamisen ja säännönmukaisuuden oppiminen luo pohjaa mm. lukujonojen oppimiselle. Lukujonot kun ovat kymmenen sarjoja, jotka toistuvat samassa järjestyksessä. Lopuksi teimme vielä pääsiäismunamonisteen, jossa siirsimme konkreettisen harjoittelun paperille munassa olevien sarjojen jatkamisen muodossa.


Ulkona aurinko on meitä hellinyt. Aamupäivisin maa on ollut jäässä ja yön aikana lätäköt olivat aina hävinneet. Iltapäivisin pihassa taas oli lapsille ihania lätäköitä ja vesileikkiä pitkästä aikaan




Alakuvassa näkyy rosvo-ja poliisileikkiä, josta on tullut ulkona aamupäivisin suosittu kiinniottamisleikki. 



Tämän viikon yksi suosituimmista leikeistä sisällä on ollut poliisi- ja palomies/nainenleikki. 




Tällä viikolla on myös paljon viihdytty pöydän ääressä värittelemässä, piirtämässä ja muovailemassa. Alla on ohje aivan ihanan pehmeään muovailuvahaamme, jos haluatte joskus kotona sitä tehdä.  Käytävällä ennen kuraeteistä on ollut jalkapalloa. Nukketeatteriesityksiä on ollut yleisön kera. 


Päiväpiireillä olemme laulaneet pääsiäislauluja. Yläkuvassa näkyy Musta ja valkoinen -kanalaulun roolileikki. Myös lepohuoneessa kasvattajat ovat lauleskelleet pääsiäislauluja. Yhdellä päiväpiirillä laulut olivat pääsiäismunien takana. Myös myrkkymuna-leikkiä on ollut ohjelmassa. Keskiviikkona kirjastoautolta vaihdettiin kirjat ja jokainen sai taas valita yhden kirjan, jonka takakansi sitten luettiin. Tänään torstaina meillä oli opiskelijan jäähyväiset sekä pääsiäisaiheinen satuhieronta. Tarinassa pieni vastakuoriutunut tipu sai neuvoja elämäänsä äidiltään ja vastaantulevilta eläimiltä. 
Alla lyhennelmä viisaista elämänneuvoista.
"Kun kohtaat taitavan ihmisen, arvosta ja ihaile häntä. Älä kadehdi"
"Kun kohtaat tyytyväisen ihmisen, ole iloinen hänen puolestaan. Esim. jos joku on saanut uuden pyörän."
"Kun joku loukkaa sinua, älä anna sen järkyttää mielenrauhaasi. Välillä ihmiset loukkaavat toisiaan vahingossa tai jopa tahallaan. Luokkaukset on parasta jättää omaan arvoonsa, eikä välittää. Sinä olet arvokas sellaisena kuin olet."
"Kun kohtaat surullisen ihmisen, ole myötätunteinen. Myötätunto on suuri lahja, josta voit olla tyytyväinen."  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti